ZENICA

Bolja im je samoizolacija: Neodgovorni idu u baraku u Omladinskom naselju Nemila

U toku su nabavka 50 kreveta, adaptacija kuhinje, uređenje mokrog čvora s kupatilom i ostalim neophodnim sadržajima, kaže Kasumović

Baraka u Omladinskom naselju. Avaz

D. Pa.

1.4.2020

Štab civilne zaštite (CZ) Grada Zenica, a na osnovu naredbe Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ), osigurao je u Nemili kod Zenice prostor za smještaj neodgovornih osoba koje se ne pridržavaju mjere samoizolacije.  

Naime, kao adekvatna lokacija izabrana je jedna od zgrada, odnosno baraka u nekadašnjem Omladinskom naselju u Nemili, a Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, u funkciji komandanta Štaba CZ Zenica izdao je naredbu za hitno osposobljavanje i stavljanje u funkciju ovog objekta čiji su adaptacija i opremanje u toku.

Prema riječima Kasumovića, osim građevinskih radova, neophodno je bilo riješiti i problem vodosnabdijevanja, a objekt će biti spreman za prihvat najkasnije za dva dana.

- U toku je nabavka 50 kreveta, adaptacija kuhinje, uređenje mokrog čvora sa kupatilom i ostalim neophodnim sadržajima. Sve što stoji u naredbi FŠCZ i viših nivoa vlasti, grad je ispoštovao. Iskreno se nadam da u ovom objektu neće biti stanara – kaže on.

Kasumović ističe da Omladinsko naselje u Nemili ima niz pogodnosti koje bi i Kantonalni krizni štab trebao iskoristi u borbi protiv pandemije koronavirusa.

- Pred nama je kritičan period u kojem moramo pokazati kolektivnu odgovornost i društvenu samosvijest, kako bi najbolje zaštitili sebe, najmilije i prijatelje. Dolaze povoljnije vremenske prilike, što oni koji imaju okučnice i poljoprivredno zemljište trebaju iskoristiti da ih što više posiju – poručio je Kasumović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.