MOSTAR

Muftija mostarski uputio pismo podrške i saosjećanja hercegovačkim franjevcima

Kao muftija mostarski, brat i prijatelj, iskazujem svoje suosjećanje s Tvojom braćom, hercegovačkim franjevcima, koji su pogođeni velikom kušnjom koronavirusa unutar svojih redova

Muftija Dedović: Razgovarao i s vladikom Dimitrijem. Arhiv

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

1.4.2020

Muftija mostarki Salem ef. Dedović danas je uputio pismo podrške i saosjećanje zamjeniku provincijala hercegovačkih franjevaca fra Iki Skoki povodom novonastale zdravstvene krize u samostanu u Miletini i Domu za nezbrinutu djecu „Majčino selo“ u Međugorju.   

- Kao muftija mostarski, brat i prijatelj, iskazujem svoje suosjećanje s Tvojom braćom, hercegovačkim franjevcima, koji su pogođeni velikom kušnjom koronavirusa unutar svojih redova, moleći dragog Boga da vam olakša i otkloni od vas bolest, a nadahne vas snagom vjere i strpljenja. Svi zajedno, ujedinjeni u molitvi, svako na svoj način i predani dobročinstvu, nadamo ozdravljenju. Utjehu i nadu tražimo od Dragog Boga - naveo je muftija Dedović u svom pismu fra Iki Skoki.

Salem ef. Dedović. Arhiv

Fra Iko Skoko, saopćeno je, srdačno je zahvalio na razumijevanju i riječima ohrabrenja.

Muftija je jutros telefonski razgovarao i s episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem interesirajući se za izazove s kojima se suočava Srpska pravoslavna crkva.

Vladika je, navedeno je, zahvalio muftiji na bratskoj brizi i uvijek velikoj ljubavi za dijalog koji vodi u Hercegovini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.