KORONAVIRUS Potvrdila direktorica Zavoda za javno zdravstvo USK Zarina Mulabdić

Osam osoba sa područja Unsko-sanskog kantona pozitivno na koronavirus

Radi se o šest osoba iz Cazina te po jednoj iz Bihaća i Bosanske Krupe

Avaz.ba
02.04.2020 10:17

U izolatoriju KB "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću trenutno je hospitalizirano 13 pacijenata

Foto: Avaz

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu jutros je potvrđeno da je još osam osoba sa područja Unsko-sanskog kantona (USK) pozitivno na koronavirus. Radi se o šest osoba iz Cazina te po jednoj iz Bihaća i Bosanske Krupe.

- Jučer su u Sarajevo poslana 34 uzorka, a potvrđeno je osam pozitivnih. Riječ je o šest osoba iz Cazina te po jednoj iz Bihaća i Bosanske Krupe. Sve su bile u kontaktu s ranije zaraženim osobama i stavljene su u samoizolaciju. Nastavljamo pažljivo pratiti postojeće klastere i eventualne kontakte - rekla je direktorica Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona Zarina Mulabdić.

  • Havić: Najvažnije je da su svi pacijenti trenutno stabilno
    Havić: Najvažnije je da su svi pacijenti trenutno stabilno Foto: Avaz

U izolatoriju Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću trenutno je hospitalizirano 13 pacijenata.

- Pet od tih 13 pacijenata u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti je pozitivno na koronavirus, dok su ostali pod sumnjom. Najvažnije je da su svi pacijenti trenutno stabilno, uključujući i dvoje na intenzivnoj njezi - kazao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Na području Unsko-sanskog kantona do sada je potvrđeno 20 pozitivnih slučajeva na koronavirus. Trenutno je 18 oboljelih građana, dok se dva smrtna slučaja starijih hroničnih bolesnika povezuju s bolešću Covid-19.

Komentari

NA VRH