SASTANCI

Čović zahvalio Koču na dostavljanju zaštitne medicinske opreme

Zvaničnici su se osvrnuli na uvedene restrikcijske mjere. Arhiv

Avaz.ba / Fena

2.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović razgovarao je danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kočom o pandemiji novog koronavirusa, razmijenivši informacije i stavove o mjerama za očuvanje zdravstva i ekonomske stabilnosti, s posebnim osvrtom na spremnost sistema BiH da očuva stabilnost u jeku pandemije koja je zahvatila zemlje diljem svijeta.


Naglašen je prijateljski odnos između dvije države. Arhiv

Istodobno, zvaničnici su se osvrnuli na uvedene restrikcijske mjere, krivulju koronavirusa u BiH, te bilateralne odnose.

Čović je ambasadoru Koču izrazio, u ime građana Bosne i Hercegovine i vlastito ime, zahvalnost na dostavljanju zaštitne medicinske opreme za opremanje organizacija koje, izlažući se za zaštitu zdravlja i sigurnosti građana, u BiH predvode borbu protiv koronavirusa.

Naglašen je prijateljski odnos između dvije države, te potreba jačanja komunikacija nakon pandemije kako bi se kroz solidarnost jačali ekonomski odnosi i saradnja, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.