PANDEMIJA

U Unsko-sanskom kantonu devet osoba nije poštovalo zabrane kretanja

Osam osoba sankcionirano je zbog nepoštivanja policijskog sata, odnosno potpune zabrane kretanja od 20 do 5 sati, rekao Šiljdedić

Kontrolirane su i 1.622 osobe s izdatim rješenjima o obaveznoj samoizolaciji. Fena

Avaz.ba

2.4.2020

U posljednja 24 sata devet osoba s područja Unsko-sanskog kantona (USK) nije poštovalo mjere zabrane kretanja, potvrđeno je iz Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

- Osam osoba sankcionirano je zbog nepoštivanja policijskog sata, odnosno potpune zabrane kretanja od 20 do 5 sati. Također, jedna osoba se nije pridržavala mjere zabrane kretanja za građane mlađe od 18 i starije od 65 godina. Prema njima se postupa u skladu sa Zakonom o narušavanju javnog reda i mira - rekao je portparol Policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.


Šiljdedić: Jedna osoba nije se pridržavala mjere zabrane kretanja za građane mlađe od 18 i starije od 65 godina. Avaz

Kontrolirane su i 1.622 osobe s izdatim rješenjima o obaveznoj samoizolaciji, a dvije osobe se nisu pridržavala izrečenih mjera zbog pandemije koronavirusa. Istaknuto je da su podaci o neodgovornim pojedincima dostavljeni Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, koja je nadležna za daljnje postupanje.

U toku jučerašnjeg dana sankcioniran je i vlasnik ugostiteljskog objekta u Ključu s obzirom na to da je utvrđeno da je, uprkos zabrani, obavljao djelatnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.