ODLUKA

Od sutra radi stočna pijaca u Gacku, zaštitne maske obavezne

Banke u gradu danas će od 7 do 11 sati biti na raspolaganju penzionerima

Stočna pijaca od sutra otvorena. Avaz

Piše: P. Mucović / Avaz.ba

2.4.2020

Od sutra s radom ponovo počinje stočna pijaca u Gacku, potvrdio je šef Općinskog kriznog štaba Radoica Antunović. Stočna pijaca će raditi pod posebno propisanim uvjetima, kojih se moraju pridržavati i prodavači stoke i nadkupci. Upotreba zaštitnih maski je obavezna i za jedne i za druge, a izvršit će se i dezinfekcija kamiona prije ulaska u prostor pijace. 

Što se tiče gradske pijace, ona je i dalje zatvorena dok se provedu sve potrebne mjere. Robni dio će, najvjerovatnije, početi s radom od ponedjeljka, 6. aprila, a tezge s voćem, povrćem i mliječnim proizvodima od narednog petka.


Gacko. P. Mucović

Banke u gradu sutra će od 7 do 11 sati biti na raspolaganju penzionerima. Sa sastanka Kriznog štaba upućen je apel rukovodstvu javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Općina, da u naredna tri mjeseca strogo vode računa o namjenskom trošenju novca, a prioritet da budu neto plaće zaposlenih. 

Antunović je za ovaj vikend najavio dezinfekciju javnih objekata u gradu - zgrade Općine, Policijske stanice i Doma zdravlja. Tokom naredne sedmice bit će omogućeno da se dezinficiraju privatni stambeni objekti, zajednice etažnih vlasnika i sl.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.