PORUKE

Radivoj Krulj: Budimo odgovorni kako bismo pobijedili ovog neprijatelja

Okrenimo se jedni drugima i Bogu, budimo odgovorni kako bismo pobijedili neprijatelja, poruka je Krulja

Paroh Krulj: Zaista ima dosta prostora da pokažemo bogoljublje i čovjekoljublje. Avaz

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

2.4.2020

U ovoj neprilici i vanrednoj situaciji nastaloj zbog pandemije koronavirusa imamo priliku da se okrenemo više jedni drugima i da se dublje okrenemo molitvenom razmišljanju. Poruka je to građanima Radivoja Krulja, mostarskog paroha, starješine Saborne crkve i arhijerejskog zamjenika episkopa Dimitrija.

Usluga starijima

U razgovoru za „Dnevni avaz“ Krulj je kazao da je ovo prilika da ono što inače ne možemo, kada nije vanredna situacija i za što nemamo vremena jer nas život gazi, sada iskoristimo i da budemo na usluzi starijima i slabijima.

-   Zaista ima dosta prostora da pokažemo i svoje bogoljublje i čovjekoljublje. Naravno, moramo slušati sve propise i naredbe nadležnih institucija i biti odgovorni kako bismo pobijedili ovog neprijatelja - kazao nam je Krulj.

Krulj: Strah jeste prirodno čovjekovo stanje. Avaz

Prirodno stanje

Naglasio je da, ako se u ovim iskušenjima okrenemo jedni drugima i Bogu, onda, naveo je, iz svega ovoga možemo izaći jači.

-   Ne dopustimo da nama ovladaju strah, panika i beznađe, jer će nas onda iskušenje savladati. Strah jeste prirodno čovjekovo stanje, ali mislimo na druge, mislimo na Boga - poručio je Krulj.

Misleći na Boga, samim tim, mislit ćemo i na sebe, rekao je Krulj.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.