GOVORE ZA AVAZ

Ovdje nema zaraženih: Prvi čovjek općine kaže da su sve mjere poduzete

Civilna zaštita, također, dobro radi svoj dio posla, kazao je Marošević

Marošević: Pratimo situaciju. Avaz

Piše: D. B./ Avaz.ba

2.4.2020

Vareš je jedna od rijtektih Općina u Federaciji BiH u kojoj još uvijek nema zaraženih koronavirusom. Načelnik općine Vareš Zdravko Marošević kaže da građani ispunjavaju sve naredbe i mjere Kriznog štaba kako Federacije, tako i Kantona.

Zaštitna oprema

- Pratimo situaciju. Dom zdravlja i policija čine sve prema naredbama. Trenutno su 32 osobe u izolaciji, imali smo ih 60, sutra bi se trebalo smanjiti na 15. Niko još nije pozitivan na ovaj virus. Primjenjujemo sve što treba. Civilna zaštita, također, dobro radi svoj dio posla. Zaštitna oprema se svakodnevno dopunjava. Narod je snabdjeven životnim namirnicama skoro 90 posto - istaknuo je Marošević.


U Varešu nema zaraženih. Avaz

Dvije sedmice

On, između ostalog, navodi kako volonteri Crvenog križa dostavljuju potrepštine osobama starijim od 65 godina.

- Ukoliko nastavimo ovako, možemo reći da ćemo proći bez zdravstvenih posljedica. Ekonomskih će biti, ali činimo sve da to budemo minimalno. Mi koji nismo miljenici, niko se ne brine o ovakvim mjestima, mada smo, možda, ispred mnogih, nadamo se da će ovako ostati u naredne dvije sedmice, koje su krizne. Ulaz ljudi koji se vraćaju iz inozemstva je, također, pod kontrolom. Varošani se educiraju i slušaju naredbe - kazao je Marošević.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.