AKCIJA Značajan napredak

Štab civilne zaštite općine Novo Sarajevo osigurao kontejner za trijažu

Poboljšati zdravstvenu uslugu

Fena
02.04.2020 14:53

Postavljen kontejner ispred Doma zdravlja

Foto: Novo Sarajevo

Štab civilne zaštite općine Novo Sarajevo, na čelu s komandantom, općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom, radi sprečavanja širenja koronavirusa i povećavanja stepena zdravstvene zaštite stanovništva, osigurao je kontejner za trijažu pacijenata, koji je postavljen ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo. 

- S obzirom na to da je Dom zdravlja Novo Sarajevo dio organizacione strukture Općinskog štaba civilne zaštite i da, praktično, sve što se ovdje dešava, možemo definirati kao prvu liniju odbrane u borbi protiv koronavirusa, cilj nam je, prije svega, poboljšati higijensko-epidemiološku situaciju i stvoriti što bolje uvjete za ljude koji ovdje rade. To je značajan napredak u odnosu na to kako je i gdje do sada radilo medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove - naglasio je komandant Općinskog štaba civilne zaštite Nedžad Koldžo.

  • Kontejner postavljen ispred Doma zdravlja
    Kontejner postavljen ispred Doma zdravlja Foto: Novo Sarajevo

Iz Općine Novo Sarajevo podsjećaju da je u prethodnom mjesecu Službi prve medicinske pomoći Doma zdravlja Novo Sarajevo uručeno sanitetsko vozilo u vrijednosti od 90.000 KM i neophodna medicinska oprema, rukavice, zaštitne maske, viziri, naočale i dezinfekciona sredstva.

Komentari

NA VRH