BORBA PROTIV PANDEMIJE

Počela isporuka 15.000 zaštitnih vizira proizvedenih u Goraždu

Primopredaji su uz premijera KS Marija Nenadića prisustvovali i ambasador EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler) i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera

S današnje primopredaje. Vlada KS

Avaz.ba

2.4.2020

Medicinskim radnicima u BiH, koji su prva linija odbrane u borbi protiv koronavirusa, bit će isporučeno 15.000 zaštitnih vizira.  

Radi se o vrijednoj donaciji zemalja Evropske unije i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) BiH. Primopredaji su uz premijera KS Marija Nenadića prisustvovali i ambasador EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler) i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera.

Kako je istakao premijer Nenadić, donacija je značajna jer je domaći proizvod, čime je odgovoreno na dva izazova - podržana je domaća proizvodnja i ubrzane procedure.


Vrijedna donacija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

- Ovo je prilika da zahvalimo EU i UNDP-u što zajednički uspostavljamo modele i kanale za brže snabdijevanje tržišta u BiH neophodnom zaštitnom i medicinskom opremom - rekao je premijer Nenadić.

Ambasador Satler izrazio je zadovoljstvo što EU može pomoći građanima BiH u borbi protiv zajedničkog neprijatelja.

- Ovo je samo početak, sljedeće sedmice nastavljamo pomagati - rekao je Satler i dodao da su jučer Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli isporučili 7.000 testova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.