UPUTE

Sve mise na Uskrs i obredi Velikoga tjedna bit će održani bez vjernika

U ovim teškim danima u kojima živimo, radi opasnosti prenošenja koronavirusa nije moguće da se kao Crkva i zajednica okupljamo, navedeno je

Kardinal Puljić: Obitelj je kućna Crkva. Arhiv

Avaz.ba

2.4.2020

Sve mise na Uskrs i obredi Velikoga tjedna bit će održani bez vjernika u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, uz prijenos na BHRT-u, odlučili su vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić i koadjutor Tomo VukšićPozvali su vjernike da ove svetkovine proslave u porodici. 

- U ovim teškim danima u kojima živimo, radi opasnosti prenošenja koronavirusa nije moguće da se kao Crkva i zajednica okupljamo i slavimo obrede Velikoga tjedna i svetkovinu Uskrsa. Zato ćemo ono što se slavi u crkvi, sada slaviti u obitelji. Obitelj je "kućna Crkva" ili Crkva u malom, i sada postaje, na neki način, nositelj crkvenog zajedništva i duha - naveli su vrhbosanski nadbiskup i koadjutor u smjernicama vjernicima.


Vukšić: Otkazuje se i tradicionalni prijem povodom Uskrsa. Arhiv

Pozvali su sve porodice da u "blagdanskim danima u svojim domovima njeguju duh molitve, duh sabranosti, duh pučke pobožnosti, duh čitanja Svetog pisma".

Uz pridržavanje mjera za vrijeme Uskrsa i Velikog tjedna, nadbiskup Puljić i koadjutor Vukšić donijeli su odluku i o otkazivanju tradicionalnog prijema povodom Uskrsa, ali i održavanje krizmi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.