TUŽNA PRIČA

Sjećate li se žene s Ilidže koja je 12 dana čekala ljekare: Umrla je sinoć

Ona je 12 dana njih zvala, 12 dana je bila na postelji, a nisu htjeli intervenisati, priča amidža Selimović

Klinika za plućne bolesti Podhrastovi. Arhiv

Piše: A. Kapo / Avaz.ba

2.4.2020

Sadeta Omerović s Ilidže, koja je, prema ranijim tvrdnjama njenog sina Senida Omerovića, čak 12 dana čekala da se neko smiluje od ljekara te da je pregleda, testira i zbrine, iako je uveliko imala sve simptome nesretnog koronavirusa, umrla je sinoć na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi.  

Ovu informaciju za „Avaz“ je potvrdio Edhem Selimović iz Živinica, Sadetin amidža.

Selimović je potvrdio tvrdnje njenog sina da se ona prvo u više navrata obraćala ambulanti u ilidžanskom naselju Osjek te da je troma reakcija ljekara doprinijela da se njoj naglo pogorša stanje.

- Ona je 12 dana njih zvala, 12 dana je bila na postelji, a nisu htjeli intervenisati. To je katastrofa. Mi ćemo nju morati prežaliti, ali želimo da narod zna, da se više ne dogodi ovakav slučaj. O svemu bi trebali razmisliti zdravstveni radnici. Njima je najbitnije da izađu u javnost i drže govore – kaže Selimović.

Nesretna žena preminula sinoć. Arhiv

Prema njegovim riječima, sve mu je još teže palo jer zbog svojih godina i uvedenih mjera neće moći doći na dženazu.

- Jedan rođak iz Podrinja, rizikujući svoj život, morao je doći u Sarajevo, kako bi završio neophodnu dokumentaciju s pokopom, jer Sadeta u Sarajevu nije imala bližih članova porodice – zaključio je Selimović.

On je dodao je da njen sin Sedin Omerović za tužnu vijest saznao u Njemačkoj te da zbog novonastale situacije neće moći prisustvovati dženazi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.