ODLUKE

Zaimović: Sjednica Parlamenta FBiH najvjerovatnije u utorak u Domu mladih

Napravit će se izuzetak za Federalni parlament i to će se odobrenje davati po zahtjevu, kazao je Zaimović

Zaimović: Potvrdio za "Avaz". Avaz

Piše: E. H./ Avaz.ba

3.4.2020

Krizni štab Kantona Sarajevo izmjenom Odluke o zabrani okupljanja za 20 i više osoba omogućit će održavanje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, potvrdio je za "Avaz" predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović

Ranije predviđeno

- Napravit će se izuzetak za Federalni parlament i to će se odobrenje davati po zahtjevu. U toku dana će zasjedati Kantonalni krizni štab i onda ćemo imati zvaničnu informaciju - pojasnio je Zaimović.

Prema njegovim riječima, sjednica Predstavničkog doma najvjerovatnije će biti održana u utorak, 7. aprila. Moguće je da će se održati u Domu mladih, kao što je i ranije bilo predviđeno.

Dokument o planiranoj sjednici. Avaz

Raditi elektronski

- Što se mene tiče, ni prvi put nisam vidio ništa problematično da se u Domu mladih održi sjednica, ali s obzirom na reakcije kolega ljekara, tražio sam stav i nadležnih institucija. Na dnevnom redu sjednice bit će samo izmjena Poslovnika da bismo mogli raditi elektronski tako da svaki materijal koji dođe, bit ćemo u stanju da ga u 24 sata usvojimo ako bude hitno - istaknuo je Zaimović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.