DERVENTA

Smanjen broj osoba pod nadzorom, 18 njih u karantinu

Tokom prethodna 24 sata pod nadzor stavljeno pet osoba

Veće gužve pred bankama zbog starijih osoba. Avaz

Piše: N. S. / Avaz.ba

3.4.2020

Na području općine Derventa pod nadzorom se nalaze ukupno 284 osobe, 18 ih je u karantinu koji je formirala Općina, a ostalima je naložena kućna izolacija, potvrđeno je iz Doma zdravlja Derventa. 

- Odranije je jedna osoba oboljela od Covida-19, opće stanje pacijenta je dobro i on se nalazi u izolaciji u Studentskom centru. Dva pacijenta su hospitalizirana u bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju, sa sumnjom na infekciju izazvanu koronavirusom. Testovi na koronavirus za ova dva pacijenta su u radu - navedeno je u informaciji Doma zdravlja.


Veće gužve pred bankama zbog starijih osoba. Avaz

Tokom prethodna 24 sata pod nadzor je stavljeno pet osoba, a za njih 46 istekao je period nadzora. 

Tokom jučerašnjeg dana obavljena je dezinfekcija prostorija karantina na Plehanu, "Polet komerca", "Jeftić komerca", "Anton Paara", Općinske organizacije Crvenog krsta, ambulanti Doma zdravlja u Osinji i Kalenderovcima.

U skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije RS, osobe sa 65 godina i starije iskoristile su mogućnost da danas obave svoje poslove u gradu, prvenstveno u bankama da podignu penzije, plate račune za komunalije, obave druge potrebe od 7 do 11 sati. U to vrijeme bile su primjetne veće gužve u gradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.