SAZNAJEMO

Vladine mjere za spas ekonomije mora odobriti i Parlament FBiH

Vrlo je vjerovatno da će danas usvojeni zakon pretrpjeti određene promjene

S jedne od ranijih sjednica. Arhiv

Piše: E. H. / Avaz.ba

3.4.2020

Vlada FBiH na današnjoj vanrednoj sjednici usvojila je Nact zakona o ublažavanju posljedica koronavirusa na ekonomiju u FBiH. 

Kako saznajemo, ovaj materijal treba potvrdu i Parlamenta FBiH da bi se počeo primjenjivati, a prva sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zakazana je za utorak (7. april) u 12 sati u Domu mladih u Sarajevu.

Očekuje se zakazivanje elektronske sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Avaz

Međutim, na ovoj sjednici neće se razmatrati danas usvojeni zakon, prvenstveno zbog ograničenja trajanja sjednice od sat vremena. Dakle, bit će potrebno da se zakaže nova elektronska sjednica Predstavničkog doma na kojoj će se raspravljati o mjerama Vlade FBiH za spas ekonomije. Budući da će se raditi na elektronskoj sjednici, ona se može sazvati u bilo kojem trenutku nakon što Parlament FBiH i zvanično dobije materijal od Vlade FBiH.

Prema nezvaničnim najavama određenih klubova stranaka u Federalnom parlamentu, vrlo moguće je da će danas usvojeni zakon pretrpjeti određene promjene, jer, kako nam je rečeno, određene stranke nisu zadovoljne predloženim rješenjem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.