AKTUELNO

Čerkez: Nemojte izlaziti naredne sedmice do 12 sati radi zdravlja penzionera

Donesene mjere zasad daju određene rezultate

Goran Čerkez. FENA

Fena

3.4.2020

Dozvolili smo osobama starijim od 65 godina da naredne sedmice podignu penzije. Ovim putem želim pozvati sugrađane da se pridržavaju mjera lične zaštite i da ne izlaze narednih pet dana od 8 do 12 sati kada je penzionerima omogućeno kretanje, rekao je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez na današnjoj konferenciji za medije federalnih institucija. 

Zamolio je sve građane da u tom periodu izbjegnu izlazak vani i kretanje koliko god je to moguće, posebno na mjestima gdje se podižu penzije, poštama, uredima i trgovinama.

Goran Čerkez. FENA

Naglasio je da donesene mjere zasad daju određene rezultate te da je i dalje veoma bitno da se građani pridržavaju mjera lične zaštite, posebno kada je njihovim starijim sugrađanima dozvoljeno da prošetaju i podignu penzije.

- Da ne bismo ugrožavali njihovo zdravlje, još jedanput vas molim da od 8 do 12 sati do naredne nedjelje ne izlazite i da starijim osobama omogućimo slobodu kretanja. Sve ćemo pratiti i sukladno tome u narednom periodu donositi mjere za stabilnost situacije, kakvu trenutno imamo - rekao je.

Čerkez je dodao da je u toku testiranja na koronavirus danas do 16 sati 41 osoba testirana pozitivno te da je sve promjene moguće pratiti na platformi www.covid-19.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.