NOVE MJERE

Od danas do ponedjeljka zabrana ulaska u Srbiju za putnička vozila i pješake

Na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija teretnih vozila

GP Rača. Agencije

Srna

4.4.2020

Putnička vozila i pješaci iz BiH od danas do ponedjeljka neće moći da prijeđu granicu prema Srbiji zbog tamošnjih novih mjera, donesenih radi sprečavanja širenja koronavirusa, saopćeno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Granična policija BiH najavila je da Odluka o zabrani prelaska granice na svim međunarodnim graničnim prijelazima prema Srbiji za putnička motorna vozila i pješake stupa na snagu danas u 13 sati, a važi do 6. aprila u 5 sati.

Na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija teretnih vozila.

Bosanska Gradiška. Arhiv

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, osobe kojima je potrebno liječenje te osobe koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.  

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH. Riječ je o graničnim prijelazima Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski Ljeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Kozarska Dubica, Gabela Polje.

Osim Hrvatske, i Crna Gora je zatvorila sve granične prijelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prijelazi Bosanska Gradiška, Bijača i Bosanski Šamac, a preko Crne Gore Granični prijelaz Klobuk.  

Srbija je zatvorila sve granične prijelaze prema BiH, osim graničnih prijelaza Karakaj, Vardište i Rača, koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.