GOVORE ZA AVAZ

Nijaz Skenderagić: Ovom odlukom Vlade FBiH gubitnici će biti radnici i država, a pare će završiti tamo gdje ne treba

Takve situacije, prema iskustvu iz BiH u proteklih 20 godina, govore nam da je u našoj zemlji, nažalost, veoma malo transparentnosti i poštenja, kazao je Skenderagić

Skenderagić: Očekivanja su bila dosta veća. Avaz

Piše: D. B. / Avaz.ba

4.4.2020

Ugledni privrednik i dugogodišnji član Udruženja privrednika Nijaz Skenderagić kazao je za "Avaz" da, sudeći prema rekacijama poslovne zajednice, Federalna vlada kroz "korona zakon" očito nije dala ono što se očekivalo. 

- Ovo nije ono što se očekivalo kao što su mjere u regionu najavljene, ali ne samo u regionu nego i u drugim zemljama Evrope. Očekivanja su bila dosta veća. Najveći gubitnici će biti država i radnici. Ovakvom politikom će doći do masovnijeg otpuštanja - rekao je Skenderagić.

Skenderagić: U BiH nema poštenja. Avaz

Smatra da ovakva podjela novca nikome neće donijeti dobro.

- Takve situacije, prema iskustvu iz BiH u proteklih 20 godina, govore nam da je u našoj zemlji, nažalost, veoma malo transparentnosti i poštenja. Nije dobro kada država dijeli novac. Bolje je da daju privrednici malo prostora, zraka. Ovo nije rješenje na duži period, jer ovo su pare poreznih obveznika, koje završe tamo gdje ne treba - istaknuo je Skenderagić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.