SVADBENA ZVONA Još 20 parova ne odustaje od vjenčanja

Ljubav jača od korone: U Goraždu sklopljena tri braka

Vjenčanja se obavljaju u užem krugu, sa maskama i ostalom zaštitnom opremom

A. Bajramović / Avaz.ba
04.04.2020 16:59

Da je ljubav jača od svake nevolje, potvrdio je i buran dan u sali Gradskog vijeća u Goraždu, gdje su danas sklopljena tri braka, a šestero mladih započelo je novi život. I vjenčanja su, odlukom Gradskog štaba civilne zaštite, bila privremeno obustavljena, ali je ovakva odluka promijenjena. 

Vjenčanja se obavljaju u užem krugu, sa maskama i ostalom zaštitnom opremom, ali cilj je i dalje isti – živjeti s osobom koju voliš, ljepše i sretnije nego do sada. 

Vildana i Haris Pašović u vezi su već osam godina. 

– Ovo je provjerena ljubav. Nismo htjeli ništa da odgađamo. Ljubav je jača od korone i od svega – kaže Vildana.

- Htjeli smo malo da uljepšamo i ovaj ambijent u gradu, jer vidite kakva je situacija – dodaje Haris. 

Haris i Vildana živjet će u Goraždu, dok je po Muamera u Goražde iz Sarajeva došla Amira pa će mladenci za zajedničku adresu ipak odabrati Sarajevo. 

– Ja sam iz Goražda, Amira je iz Sarajeva. Vjenčanje odgodili nismo, jer se volimo i našu ljubav ne može ništa pokvariti – kaže Muamer Herak.

Prema riječima Azre Valjevčić, matičara u Gradskoj upravi Goražda, u aprilu je, uprkos stanju u državi, povećan broj prijava za zaključenje braka. 

– Veoma je interesantno da mladi ljudi ne odustaju od svojih prijava, već naprotiv. Zaista su odlučni u toj svojoj namjeri. Od 20 prijava, samo u jednom slučaju mlada nije bila u mogućnosti da dođe i prisustvuje zaključenju braka, a svi ostali su, zaista, pokazali ozbiljnost da na ovaj način započnu svoj novi život – kaže Valjevčić.

NA VRH