REAKCIJE

Bura zbog poteza Vlade Federacije BiH: SDA će tražiti poništenje odluke o raspodjeli novca

Prethodno se oglasio i Denis Zvizdić

Oštre reakcije i iz SDA. Arhiv

Avaz.ba

4.4.2020

Klub Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine tražit će poništenje odluke Vlade FBiH o raspodjeli novca iz federalnog budžeta FBiH, namijenjenog kantonima, općinama i gradovima, prenosi Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Vlada je jučer donijela odluku o raspodjeli 9,8 miliona KM kantonima, te 11,2 miliona KM općinama i gradovima kao pomoć u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv koronavirusa i sanacije posljedica nastalih uslijed proglašene pandemije.

Primjetne su bile brojne nelogičnosti u raspodjeli budžetskih sredstava, a oštro su reagirali čelni ljudi Kaknja i Visokog. Negodovanja se čuju i u Bosanskoj krajini, Tuzli…

Iz spiskova koje su javno podijelili neki općinski načelnici, vidi se da, recimo, Novi Travnik treba dobiti 1,2 miliona KM, a Tešanj i Visoko 30.000 i 50.000 KM. Po toj odluci Bihać bi dobio 234.000 KM, a Kupres 700.000 KM. S druge strane, Kakanj ne bi dobio ništa!?

Oštru reakciju uputio je danas i Denis Zvizdić, član Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.