LIJEPA GESTA

Mostar se zahvalio zdravstvenim radnicima: "Hvala, Thank you, Grazie, Gracias, Merci, Danke"

Mostar se tako na poseban način pridružio globalnoj kampanji kojom građani u zemljama pogođenim koronavirusom izražavaju podršku radnicima u zdravstvu

Stari most večeras. Mediacentar

Piše: Avaz.ba

4.4.2020

"Hvala, Thank you, Grazie, Gracias, Merci, Danke", riječi su koje su večeras bile ispisane na Starom mostu u Mostaru.

Bile su to riječi kojima su se Mostarci zahvalili svojim zdravstvenim radnicima u Mostaru, ali i onima širom svijeta, koji zajedničkim snagama sedmicama vode tešku borbu za živote i zdravlje građana, saopćeno je iz Centra za mir.


Stari most večeras. Mediacentar

- I pored Mostaraca i heroja u bijelom koji vode svoju bitku u gradu na Neretvi, ova poruka je iz Mostara, sa Starog mosta otišla svim zdravstvenim radnicima u svijetu, koji se već mjesecima bore za život svakog čovjeka na planeti. Ljudski život nema cijenu i samo solidarno i zajedno, pametno i slušajući savjete nadležnih, a posebno onih koji svakodnevno bdiju nad našim životima možemo dobiti ovu najtežu bitku i spasiti planetu. Ostanimo kod kuće - rekao je za "Avaz" direktor Centra za mir Safet Oručević.

Oručević: Izdržao je Mostar i gore. Avaz

Mostar se tako na poseban način pridružio globalnoj kampanji kojom građani u zemljama pogođenim koronavirusom izražavaju podršku radnicima u zdravstvu, ali i svima onima koji su na prvoj liniji obrane i koji svakodnevno ugrožavaju svoje kako bi spasili živote drugih, priopćeno je iz Centra za mir, koji je organizator performansa na Starom mostu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.