SAOPĆENJE Granična policija BiH

Ministarstvo sigurnosti dalo saglasnost za povratak državljana BiH humanitarnim letom iz Štokholma

Dostavili pismenu garanciju da će se, svako iz svoje nadležnosti, adekvatno pobrinuti za putnike s humanitarnog leta iz Štokholma

Avaz.ba

Avion iz Štokholma u Sarajevo bi trebao sletjeti oko 19 sati

Foto: Ilustracija


Granična policija BiH obaviještena je danas da je data saglasnost za povratak državljana BiH humanitarnim letom iz Štokholma za Sarajevo.

- Ministarstvo sigurnosti BiH, nakon obavljenih konsultacija u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i pravne analize cijele situacije, dalo je saglasnost za povratak državljana BiH humanitarnim letom iz Štokholma u Sarajevo danas, 5. aprila 2020. godine, i o tome obavijestilo Graničnu policiju BiH. 

  • Ministar Radončić tražio dodatne garancije

    Ministar Radončić tražio dodatne garancije

    Foto: Avaz


Na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, nadležne institucije Kantona Sarajevo dale su pismenu garanciju o spremnosti za prihvat grupe povratnika, u smislu uvjeta za prihvat, organiziran je prijevoz do karantina, smještaja, uvjeta boravka i medicinsko-epidemiološkog nadzora u objektu karantina Studentski dom Bjelave. Isti zahtjev upućen je i Federalnom štabu civilne zaštite, kao i nadležnim institucijama Republike Srpske, koji su dostavili pismenu garanciju da će se, svako iz svoje nadležnosti, adekvatno pobrinuti za putnike s humanitarnog leta iz Štokholma - navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Granična policija BiH obavljat će granične provjere u skladu sa zakonom, nakon čega će putnici biti upućeni sanitarnim inspektorima, koji će dalje poduzeti mjere iz svoje nadležnosti.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na