SAOPĆENJA

Uspješno organiziran let aviona sa 137 državljana Švedske, Norveške i Danske iz Sarajeva za Štokholm

Istim avionom u povratku u Sarajevo predviđena je repatrijacija 56 državljana Bosne i Hecegovine

Putnici pred polijetanje iz Sarajeva. MVPBiH

Avaz.ba

5.4.2020

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH saopćeno je kako je uspješno završena još jedna aviorepatrijacija nakon višednevne diplomatske aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova, na čijem je čelu ministrica Bisera Turković, u koordinaciji s ministrom sigurnosti Fahrudinom Radončićem te drugim nadležnim službama, a uz saglasnost predsjedavajućeg Vijeća ministara.

- U ovoj veoma složenoj situaciji, kada su svi evropski aerodromi zatvoreni za redovan putnički saobraćaj, Tim za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova BiH, koordinirajući s Ambasadom Švedske u BiH i Ambasadom BiH u Švedskoj, planirao je polijetanje aviona "Fly Bosnije" sa 137 stranih državljana (državljani Švedske, Norveške i Danske) na liniji Sarajevo - Štokholm. Istim avionom u povratku u Sarajevo predviđena je repatrijacija 56 državljana Bosne i Hercegovine - saopćeno je.



Avionom iz Sarajeva u Švedsku odletjelo 137 putnika. MVPBiH

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je u prethodno provedenim procedurama, a na molbu Ambasade Kraljevine Švedske u BiH, pribavilo sve potrebne saglasnosti te za ovaj let izdalo potrebnu dozvolu za prelijetanje i slijetanje aviona kompanije "Fly Bosnia", kako za Švedsku, tako i BiH, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.