REAKCIJE U srijedu sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH

Duvnjak: Moramo raditi i pomoći Vladi u borbi protiv koronavirusa

Nove odredbe osiguravaju da se sjednice mogu zakazivati i održavati online - korištenjem informacionog sistema i elektronskih platformi

Avaz.ba / Fena

Ohrabruju me konstruktivan odnos i zajednička fokusiranost

Foto: Arhiv


Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH na kojoj će se donijeti odluka o izmjenama Poslovnika trebala bi biti održana u srijedu, 8. aprila, dan nakon zasjedanja Predstavničkog doma.

Jasmin Duvnjak, član Kolegija Doma naroda PFBiH i predsjednik Kluba Bošnjaka, kazao je da je važno da nastave raditi.

- Izmjenama Poslovnika o radu omogućit ćemo normalno djelovanje oba doma Parlamenta FBiH u stanju nesreće i vanrednim okolnostima. Nove odredbe osiguravaju da se sjednice mogu zakazivati i održavati online - korištenjem informacionog sistema i elektronskih platformi - naveo je Duvnjak.

  • Sjednice se mogu zakazivati i održavati online

    Sjednice se mogu zakazivati i održavati online

    Foto: Arhiv


Istaknuo je kako je prošle sedmice održao telefonske konsultacije sa svih 17 delegata u Klubu Bošnjaka te da su kolege spremne za aktivan rad i preuzimanje odgovornosti.

- Ohrabruje me konstruktivan odnos i zajednička fokusiranost da Vladi budemo legitimna i snažna podrška u dva osnovna pravca - zaustavljanje epidemije koronavirusa i jačanje zdravstvenog sektora, te paralelno s tim provedba konkretnih i efikasnih mjera za spas privrede - rekao je Duvnjak.

Prvi koraci u spašavanju i oporavku ekonomije trebali bi biti usvajanje zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i rebalans budžeta. Ovaj zakon će danas ući u parlamentarnu proceduru, a mogao bi se razmatrati na prvoj online sjednici i Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH

Više o temi Koronavirus

LJEPOTICE I PANDEMIJA
Ivani Knoll ni izolacija ne može ništa
NA VRH

Podijeli članak na