APEL FARMACEUTIMA

Dopis u vezi s ulogom magistara farmacije u kriznim situacijama

Komora magistara farmacije FBiH. Komora magistara farmacije FBiH

Piše: M.D.A.

6.4.2020

Poštovani magistri farmacije i farmaceutski tehničari Bosne i Hercegovine,

obraćam Vam se u ime Komore magistara farmacije FBiH i u svoje vlastito ime da u ovim teškim trenucima za čovječanstvo i za našu profesiju sačuvamo sve ono što krasi magistra farmacije, a to su moralne vrijednosti, ponašanje u skladu sa etikom i deontologijom i naročito predan i profesionalan rad s našim pacijentima.

Živimo u državi u kojoj se prikladno ne vrednuje doprinos onih koji su učestvovali u njenom stvaranju pa Vas molim da vas ne obeshrabre sramotne izjave da smo “farmaceutska mafija”. Ustvari, mi smo bitan segment društva koji održava funkcioniranje zdravstvenog sistema naše zemlje, dok ogroman broj nosilaca vlasti naše zemlje putem video linka kreira naše sudbine uz neizostavne visoke plaće. Ovo je prilika da jedinstvenim i zajedničkim stavom ostanemo dosljedni pozivu za koji smo se školovali, da ne naštetimo obrazu struke, ali da istovremeno dokažemo, prije svega našim građanima, a i predstavnicima vlasti, ko uistinu zaslužuje onaj pogrdni epitet.

Povežimo se preko društvenih mreža kojima Komora raspolaže, razmijenimo korisne ideje, pomozimo jedni drugima jer sve ovo će proći i nemojmo sutra da se stidimo svojih postupaka. Mnogo zdravlja želim svima nama, ali i našim porodicama koje su nam važan oslonac.

Kontaktirajte nas kako bismo iz ove nemile situacije izašli sa što manje posljedica po nas same i naše porodice.

Puno pozdrava u ime Upravnog odbora, predsjednika UO, potpredsjednika Komore, kao i u lično ime,

Prim.mr.sci. Zahida Binakaj, mr.ph.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.