HUMANOST

Donirali vizire i maske bijeljinskoj bolnici

Od proglašenja vanrednog stanja u BiH ova organizacija na usluzi medicinskom osoblju i onima koji koriste zaštitnu opremu u vrijeme pandemije koronavirusa

Vrijedna donacija. Lj. Ljubojević

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

6.4.2020

Mirsad Trnovac, volonter Humanitarne organizacije „Help others“ iz Salcburga, dopremio je danas u Bijeljinu vrijednu donaciju, 30 vizira i 500 zaštitnih maski za bijeljinske zdravstvene radnike. 

Mirsad Trnovac kaže da je od proglašenja vanrednog stanja u BiH ova organizacija na usluzi medicinskom osoblju i onima koji koriste zaštitnu opremu u vrijeme pandemije koronavirusa.

- Zaštitnu opremu smo dostavljali medicinskom osoblju, policajcima i ljudima koji su najdirektnije ugroženi ovom pandemijom. Fokus smo stavili na područje Kalesije, Sapne, Bratunca, Srebrenice, Zvornika i Bijeljine. Osim medicinske opreme, naša humanitarna organizacija svakodnevno pomaže socijalno ugroženim građanima, u vidu kućnih potrepština i dezinfekcionih sredstava – kaže Trnovac.

Aleksandra Radojčić, epidemiologinja u bijeljinskj bolnici, zahvalila je humanitarnoj organizaciji iz Salcburga koja je donirala vizire i maske, istaknuvši da je svaka donacija u ovakvim uvjetima dobrodošla.

Stigla vrijedna donacija. Lj. Ljubojević

- Viziri su nam neophodni za Level 3 izolacije, gdje moramo biti maksimalno zaštićeni zbog rada s osobama pozitivnim na Covid-19. Takva zaštita podrazumijeva skafandere, maske, vizire, naočale i jednokratne hirurške rukavice - pojasnila je dr. Radojčić.

Duško Milovanović, direktor Doma zdravlja Bijeljina, izjavio je da ova humanitarna organizacija ima namjeru da i Domu zdravlja u Janji donira tunel za dezinfekciju.

- Želim ovom prilikom da zahvalim ovoj organizaciji, jer misle o građanima i njihovom zdravstvenom stanju - izjavio je dr. Milovanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.