REPUBLIKA SRPSKA Prema podacima policije za protekla 24 sata

Zabranu kretanja prekršile 44 osobe, a 55 zbog napuštanja mjesta prebivališta

Također, evidentirana su tri krivična djela protiv zdravlja ljudi

Avaz.ba
06.04.2020 11:54

U RS je jedna osoba prekršila izrečenu mjeru izolacije

Foto: Ilustracija

Zabranu kretanja u Republici Srpskoj u vrijeme policijskog sata prekršile su 44 osobe, dok ih je 55 prekršajno sankcionisano jer nisu poštovali zaključak o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta.

Ta zabrana odnosila se na period subotom od 12 do nedjelje u 18 sati.

Prema podacima policije za protekla 24 sata, u RS je jedna osoba prekršila izrečenu mjeru izolacije i uručen joj je prekršajni nalog.

Također, evidentirana su tri krivična djela protiv zdravlja ljudi. 

  • Iz MUP-a RS apeliraju na građane da poštuju zaključak Štaba
    Iz MUP-a RS apeliraju na građane da poštuju zaključak Štaba Foto: Ilustracija

U mjestu Povelič, kod Srpca, slobode je lišen N. M. koji je prekršio zabranu kretanja u vrijeme policijskog sata, istekla mu je i potvrda o registraciji putničkog vozila te je odbio da se podvrgne alkotestiranju. 

Prilikom transporta službenim vozilom, N. M. je upućivao prijetnje policijskom službeniku koji je prilikom lišenja slobode zadobio i lakšu povredu. 

U Banjoj Luci je, tokom policijskog sata, uhapšen A. T., kod kojeg je pronađen alat za izvršenje provala, a nepoznate osobe su opljačkale i kiosk u tom gradu. 

Iz MUP-a RS apeliraju na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom.

NA VRH