POTVRĐENO

Dobre vijesti iz Zenice: Šesta osoba oporavljena od koronavirusa

Radi se o pacijentici iz Tešnja, koja će danas biti otpuštena iz depandansa Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice u Zenici

Ednan Drljević. D. Pašalić

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

6.4.2020

Dobre vijesti ponovo stižu iz Zeničko-dobojskog kantona, gdje je ozvaničeno kako je danas  i šesta osoba izliječena od koronavirusa. 

Radi se o pacijentici iz Tešnja, koja će danas biti otpuštena iz depandansa Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice u Zenici (KBZ).

Prema riječima Ednana Drljevića, načelnika Odjela za infektivne bolesti KBZ-a, ona će, baš kao i prethodni pacijenti, nakon 15 dana i potvrde da je nalaz negativan, narednih 15 dana, također, provesti u kućnim uvjetima i pod njihovim zdravstvenim nadzorom.

Ednan Drljević. D. Pašalić

- Mi ćemo svakodnevno biti s njom u kontaktu, a ona će, također, nama javljati sve eventualne promjene. Valja istaći da je i zaraženi muškarac iz Tešnja, koji je ranije na testiranju bio negativan i još se nalazi u bolnici jer je operiran, također, negativan - ističe Drljević.

Inače, u ZDK potvrđena je infekcija koronavirusom kod 33 osobe od početka pandemije, njih pet ranije je otpušteno kućama.

- Trenutno na Odjelu za infektivne bolesti KBZ imamo 11 osoba, a u depandansu još devet, ali će žena iz Tešnja, kao što sam kazao, danas biti otpuštena - zaključuje Drljević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.