SARAJEVO

Obilježena 28. godišnjica postrojavanja bataljona Prve samostalne brigade

Borci su herojski podnosili udare agresora koji je pokušavao spojiti Nedžariće s kasarnama Rajlovac, Butila i drugim područjima, saopćeno iz Općine Ilidža

Položeno cvijeće na spomen-obilježja. Fena

Avaz.ba / Fena

6.4.2020

Udruženje boraca Prva samostalna brigada Stup - Ilidža obilježilo je 28. godišnjicu postrojavanja bataljona te brigade.

Iako su zbog prevencije pandemije zabranjena okupljanja, pripadnici Udruženja Prva samostalna brigada Stup, organizatori i pokretači otpora te branitelji Stupa položili su cvijeće, proučili Fatihu te minutom šutnje odali počast poginulim borcima Stupskog Brda.

Prva samostalna brigada Stup - Ilidža formirana je 4. aprila 1992. na području MZ Stupsko Brdo postrojavanjem bataljona sastavljenog od mještana te mjesne zajednice.


Prva samostalna brigada Stup - Ilidža formirana je 4. aprila 1992. na području MZ Stupsko Brdo. Fena

- Borci su herojski podnosili udare agresora koji je pokušavao spojiti Nedžariće s kasarnama Rajlovac, Butila i drugim područjima. Tim spajanjem opkolili bi mještane naselja Stup II, Stup I i Otes. Stupski heroji su odolijevali sa malo materijalno-tehničkih sredstava, ali s velikim i hrabrim srcem - saopćeno je iz Općine Ilidža.

Udruženje boraca Prva samostalna brigada Stup - Ilidža 5. aprila u Sarajevu je organiziralo i obilježavanje 28. godišnjice pogibije Samira Mišića, dobitnika najvišeg ratnog priznanja "Zlatne policijske značke" i prve žrtve napada na školu MUP-a na Vracama.

Godišnjica je obilježena ispred kapije Policijske akademije na Vracama polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.