AKTUELNO

Volonteri i osoblje Crvenog križa FBiH pomogli hiljadama korisnika

Volonteri Crvenog križa na usluzi građanima. Agencije

Avaz.ba

6.4.2020

Od pojave koronavirusa volonteri i osoblje Crvenog križa Federacije BiH, shodno svom mandatu, širom Federacije BiH, kroz kućne posjete, ukupno su pomogli 2.812 korisnika i pružili 4.108 usluga (odlazak u prodavnicu, odlazak u apoteku te dostava lijekova, plaćanje računa, distribucija paketa hrane i higijene...). Dosad je angažirano 77 profesionalaca i 575 volontera. 

Osim toga, nastavili su pružati podršku i pomoć našim sugrađanima kroz javne kuhinje, pakete humanitarne pomoći i zaštitna sredstva. 

Također, Crveni križ Federacije BiH pružio je i direktnu pomoć u vidu zaštitnih sredstava javnim zdravstvenim i socijalnim ustanovama.  


Volonteri Crvenog križa na usluzi građanima. Agencije

Crveni križ kao organizacija od značaja za Federaciju BiH uradio je mnogo, ali njegovi trenutni kapaciteti zahtijevaju i podršku ostalih. 

- Crveni križ Federacije BiH pokrenuo je kampanju "Budimo čuvari humanosti". Sredstva se prikupljaju za socijalne i zdravstvene potrebe naših građana uzrokovane pojavom koronavirusa. Kao i svaki put, volonteri Crvenog križa svoj posao obavljaju tiho, učinkovito i dostojanstveno. Posebna pažnja posvećena je starijima od 65 godina, koji žive bez bližih srodnika. Crveni križ već punih 108 godina u službi je humanosti za svoje građane - naveli su i Crvenog križa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.