UPOZORENJE

Čerkez: Nemojte ići na posao ako vas boli grlo, ako kašljete ili ste malaksali

U posljednja 24 sata testirano je 290 osoba, od čega su 24 pozitivne na Covid-19

Goran Čerkez. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

6.4.2020

U Federaciji je, prema najnovijim podacima, testirano 3.320 građana, od kojih je 371 osoba pozitivna na koronavirus. U posljednja 24 sata testirano je 290 osoba, od kojih su 24 pozitivne na koronavirus, rekao je Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva FBiH i član Federalnog štaba civilne zaštite. 

On je dodao da se rast broja oboljelih očekuje i u narednom periodu i kako je jasno da su mjere promijenile život, ali daju rezultate. 

- Ovo su jedine mjere koje doprinose usporavanju širenja koronavirusa i bitno je da ih zajedno nastavimo provoditi, kako one osobne, tako i one koje uvodi Vlada FBiH. Također bih želio da kažem da je veoma bitno da svi građani, ukoliko imaju simptome, posebno blaže, ti simptomi su uglavnom respiratorne prirode, može biti grlobolja, kašalj, malaksalost... da ne odlaze takvi na posao razmišljajući da to, možda, nije koronavirus, da njega to ne pogađa. Veoma je bitno da se u takvim trenucima obratimo ljekarima u domovima zdravlja. Nemojte ići na posao niti u zdravstvene ustanove ukoliko imate neki od navedenih simptoma - rekao je Čerkez. 

On je zahvalio i penzionerima, koji su danas, kako je rekao, pokazali dostojanstvo i da mogu poštivati mjere a da ne ugroze zdravlje ni sebe ni drugih. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.