ZENICA

Ukupan broj potvrđenih infekcija u ZDK 35, oba današnja slučaja povezana s Tuzlom

U ovom kantonu aktivna su još dva klastera, koja su povezana s Italijom, Zavidovići s osam i Tešanj s tri slučaja infekcije virusom, kažu iz Kriznog štaba

Izolatorij u stacionaru. Arhiv

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

7.4.2020

Testiranjem na Kliničkom centru u Sarajevu potvrđena su dva nova slučaja infekcije koronavirusom u Zenici.  

Kako su kazali iz Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), radi se o osobama koje su povezane s klasterom Tuzla, tako da je ukupan broj inficiranih osoba iz ovog klastera u ovom kantonu povećan na 17, od čega je u Zenici 12, Kaknju tri i Žepču dva slučaja.

- U ovom kantonu su aktivna još dva klastera, koji su povezani s Italijom, Zavidovići s osam i Tešanj sa tri slučaja infekcije virusom. Ukupan broj potvrđenih infekcija u ZDK trenutno iznosi 35, od čega je šest pacijenata oporavljeno i otpušteno iz izolatorija Kantonalne bolnice Zenica na kućno liječenje - kažu iz Kriznog štaba ZDK.


Izolatorij u Zenici. Arhiv

Naglašavaju da je od iznimne važnosti da se građani pridržavaju higijensko-epidemioloških mjera, naredbi i preporuka kriznih štabova i organa Civilne zaštite, te izbjegavaju bespotreban izlazak iz svojih domova, a u slučaju pojave simptoma ili saznanja o mogućem kontaktu s inficiranim osobama, kontaktiraju nadležnu epidemiološku službu, kako bi se spriječilo širenje infekcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.