APEL Oglasila se Fondacija "Dogs Trust“

Istražiti masovno trovanje napuštenih pasa u Jajcu i Tešnju

Korištenje vanredne situacije za brutalni način "obračunavanja" s nedužnim, veterinarski obrađenim i socijaliziranim životinjama, za svaku je osudu, navode iz ove organizacije

Avaz.ba
07.04.2020 15:09

Virus se ne prenosi preko pasa

Foto: Fena

Fondacija „Dogs Trust“ apeluju nadležnim inspekcijama i lokalnim vlastima da hitno istraže slučajeve masovnog trovanja napuštenih pasa.  Apel je uslijedio nakon izvještaja i uznemirujućih fotografija koje svjedoče o brutalnom uništavanju napuštenih pasa u Jajcu i Tešnju na najnehumaniji mogući način, putem trovanja.

- Zato pozivamo odgovorne lokalne vlasti i nadležne inspekcije, kao i policiju da hitno istraže navedene slučajeve, pronađu počinioce i sankcioniraju ih, te da se pobrinu da se ovakva zlodjela ne ponove - ističu iz Fondacije "Dogs Trust". 

Napominju da je u vrijeme kada su svi pod rizikom od širenja COVID 19 virusa i kada pouzdano znamo da se ovaj virus ne prenosi preko pasa, korištenje vanredne situacije za brutalni način „obračunavanja“ s problemom napuštenih pasa putem uništavanja nedužnih, zdravih, veterinarski obrađenih i socijaliziranih životinja za svaku osudu. 

Komentari

NA VRH