EKSKLUZIVNO

Erik Nelson, ambasador SAD: Nastavljamo raditi za građane BiH

Iskreno suosjećamo s građanima i spremni smo pomoći, poručio je Nelson

Nelson: Nastavljamo raditi. Avaz

Razgovarao: Erdin Halimić / Avaz.ba

7.4.2020

Američki ambasador Erik Nelson (Eric) u ekskluzivnom intervjuu za "Dnevni avaz" govori o svom viđenju pandemije koronavirusa u BiH, samoizolaciji, radu od kuće, a otkriva i šta mu najviše nedostaje u njegovoj svakodnevici.

Na početku našeg razgovora Nelson ističe da, uprkos trenutnoj situaciji, on, ali i svi uposlenici Ambasade SAD u BiH, nastavljaju raditi na pitanjima koja su od najvećeg značaja za građane BiH.

Suosjećamo s građanima

Nelson: Potreba za komunikacijom i koordinacijom važnija nego ikada. Avaz

- Jasno nam je da imamo sreće što većina osoblja Ambasade može da radi od kuće i ostane u svojim domovima što je više moguće. Istovremeno razumijemo da to nije slučaj s velikim brojem stanovnika u BiH. Iskreno suosjećamo s građanima i spremni smo pomoći vlastima u izradi ekonomskih mjera za rješavanje ovih pitanja – rekao je Nelson.


Radim iz sigurnog okruženja svog doma

Dodao je da je u vrijeme krize potreba za komunikacijom i koordinacijom važnija nego ikad.

- Ja skoro u potpunosti radim od kuće, učestvujem u mnogim sastancima i telefonskim pozivima, sve iz sigurnog okruženja svog doma. Drago mi je što smo spoznali da smo u mogućnosti veoma brzo uspostaviti vezu sa svakim kutkom u BiH ili na planeti bez putovanja avionom ili autom. Ali mi nedostaje neposredniji razgovor uz kafu, ručak ili večeru – pojasnio je Nelson.

Nastavak intervjua čitajte u sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.