RAZGOVOR

Radončić i Satler: Hitan socioekonomski odgovor na krizu usljed Covida-19

Razgovaralo se i o migrantskoj situaciji u BiH te o smještaju migranata i zaštiti koja se provodi od njihove eventualne zaraze virusom Covid-19

Radončić i Satler. Avaz

Avaz.ba

7.4.2020

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU Johanom Satlerom (Johann Sattler).  

Razgovaralo se o mjerama koje se poduzimaju u borbi protiv širenja koronavirusa te o najurgentnijim potrebama koje imaju institucije u BiH u ovom trenutku, posebno zdravstveni sektor.

Poseban akcent stavljen je na eventualnu uspostavu jedne vrste udarne grupe na visokom nivou za socioekonomski odgovor na krizu usljed Covida-19. Konstatirana je neosporna potreba unapređenja koordinacije i osiguranja konzistentnog pristupa hitnim ekonomskim mjerama u cijeloj zemlji radi odgovora na krizu, ali i radi osiguranja vrijedne inozemne pomoći.

Razgovaralo se i o migrantskoj situaciji u BiH te o smještaju migranata i zaštiti koja se provodi od njihove eventualne zaraze virusom Covid-19.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.