PANDEMIJA

Grupa od više od 30 bh. državljana iz Francuske stigla u BiH, među njima i Ahmed Hurtić

Ostat će u petnaestodnevnoj izolaciji

Hurtić: Talentirani teniser. Avaz

Avaz.ba

7.4.2020

Petnaestogodišnji Ahmed Hurtić, koji se u vrijeme koronavirusa zatekao na čuvenoj Muratoglu teniskoj akademiji u gradu Antibio u Francuskoj, sinoć se u grupi od više od 30 putnika, nakon skoro 36 sati putovanja, autobusom vratio u BiH.

Ahmed i njegov pratilac Faruk Bakalović, koji mu je svojevremeno bio i trener, kako to pravila nalažu, ostat će u petnaestodnevnoj izolaciji, nakon čega će i jedan i drugi otići svojim porodicama.

- Ahmed i Faruk su dobro, što je najvažnije. Nakon izolacije u kojoj su bili i u Francuskoj otkako se tamo pojavila korona, i u BiH će provesti  određeni period izolacije, kako to, ustvari, pravila nalažu. Trenutno, osim umora, nikakvih drugih problema nemaju – kazao nam je Ahmedov otac Sevlid Hurtić.

Inače, Ahmed Hurtić već drugu godinu boravi na Muratoglu akademiji u Francuskoj i jedini je sa prostora bivše Jugoslavije koji je svojevremeno položio sve testove potrebne za pohađanje ove akademije, gdje trenira s najboljim trenerima. Već je potpisao za veći nivo treninga i, nakon što sve ovo prođe, prema riječima njegovog oca, vraća se u Francusku kako bi nastavio treninge.

- U sklopu akademije, Ahmed završava i redovnu školu. Jeste odvojen od kuće, ali njemu to ne pada teško s obzirom na to da ima ogromnu ljubav prema tenisu. Ono što je karakteristično za njega jeste da izuzetno poštuje sva pravila ponašanja tako da, dok mi jedva čekamo da ga vidimo, on nas smiruje riječima da treba poštovati izolaciju – kaže nam Sevlid.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.