ZENICA

Usluge na šalterima do petka pružati samo penzionerima

Organizira se psihološka pomoć za građane, zdravstvene radnike i volontere

Sa sastanka Kriznog štaba. Avaz

D. Pa.

7.4.2020

Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na današnjoj 10. vanrednoj sjednici izdao je preporuku svim bankama, telekom operaterima, poslovnicama "BH Pošte" i "Elektrodistribucije" na području ovog kantona da u periodu od 8 do 12 sati do petka, 10. aprila, pružaju usluge na šalterima isključivo penzionerima. 

- Svi navedeni subjekti obavezni su organizirati poslovanje bez gužvi, osigurati preporučeni razmak klijenata, kao i poštivanje higijensko-epidemioloških preporuka. Poslovnim subjektima koji se ne budu pridržavali navedenih preporuka, postoji mogućnost privremene zabrane pružanja usluga - navodi se u preporuci KŠCZ ZDK.

Ističu da je preporuka donesena iz preventivnih razloga sa ciljem da se omogući penzionerima da u dozvoljenim terminima za kretanje obave svoje poslove bez stvaranja bilo kakvih gužvi.

Kantonalni štab civilne zaštite izdao je naredbu Službi za spašavanje ZDK da hitno krene u adaptaciju i proširenje prostora u zgradi Stacionara za potrebe izolatorija za osobe inficirane koronavirusom.

- Kantonalni štab civilne zaštite podržao je inicijativu Društva psihologa ZDK, koju je na današnjoj sjednici prezentirao Sedin Habibović iz Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK, da se organizira pružanje psihološke podrške građanima, zdravstvenim radnicima i volonterima koji učestvuju u aktivnostima radi suzbijanja pandemije koronavirusa Covid-19 u ovom kantonu, putem telefona, interneta i online kriznih grupa – poručili su iz Kriznog štaba ZDK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.