NAJAVE

Od sutra isplata: Podizanje penzija u RS moguće uz jednokratnu punomoć

Na internet stranici Ministarstva finansija RS objavljena je instrukcija o načinu privremene isplate penzija i drugih davanja starijih od 65 godina, kao i obrazac punomoći

Podizanje novca moguće je i ličnim odlaskom u banku. Ilustracija

Avaz.ba / Fena

8.4.2020

Isplata martovskih penzija počinje od sutra za korisnike Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske (PIORS).

Iz Ministarstva finansija RS najavili su da će sutra doznačiti 95 miliona KM za isplatu martovskih penzija, kao i za korisnike penzija van tog bh. entiteta. 

S ciljem olakšavanja isplate penzija i drugih primanja za vrijeme trajanja vanrednog stanja uzrokovanog aktuelnom pandemijom koronavirusa, korisnicima prava omogućeno je da se podizanje novčanih sredstava s bankovnog računa obave uz jednokratnu punomoć osoba od povjerenja. 



Isplata u RS od sutra. Ilustracija

Podizanje novca moguće je i ličnim odlaskom u banku koja je dužna organizirati radno vrijeme kada je osobama starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje u RS.

Na internet stranici Ministarstva finansija RS objavljena je, kako su saopćili, instrukcija o načinu privremene isplate penzija i drugih davanja starijih od 65 godina, kao i obrazac punomoći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.