LIJEPE VIJESTI

Dezinfekcioni tuneli zdravstvenim ustanovama u Gračanici i Doboj-Istoku

Cij je da se uz pomoć tunela poboljša dezinfekcija uposlenika u Općoj bolnici “Dr. Mustafa Beganović” i Domu zdravlja u Gračanici te Domu zdravlja u Doboj-Istoku

Piše: H. Č. / Avaz.ba

8.4.2020

Tunel za bolju zaštitu od koronavirusa. H. Čalić

Gračanički poduzetnik, vlasnik firme “Kovan” Said Karalić, danas je donirao dva dezinfekciona tunela za dvije gračaničke i jednu zdravstvenu ustanovu u Doboj-Istoku.  

Cij je da se uz pomoć tunela poboljša dezinfekcija uposlenika u Općoj bolnici “Dr. Mustafa Beganović” i Domu zdravlju u Gračanici te Domu zdravlja u Doboj-Istoku.

Zahvalili su mu direktor bolnice dr. Šemsudin Okanović i pomoćnik direktora dr. Armin Begović. Nakon što je tunel isproban, Karalić je istaknuo veliki angažman gračaničkih privrednika u pomoći zdravstvenim ustanovama u ovo teško vrijeme borbe protiv Covida-19.

- Razvojni tim kopanije “Kovan” je u kratkom vremenu konstruisao tunele. Jedan smo donirai Gračanici, drugi Doboj-Istoku. Za tunele se interesiraju i ljudi iz Italije i Njemačke i mi razmatramo njihove zahtjeve za serijsku proizvodnju ovakvih tunela - kaže Said Karalić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.