PORUKA

Zasijmo sve što se ovog proljeća može u zemlju staviti

Podržavam svaki dolazak našeg čovjeka da zasadi i zasije sve ono što se ovog proljeća može u zemlju staviti, kako bismo ljeto, jesen i zimu dočekali što spremniji, ističe Memišević

Bilal Memišević. Arhiv

Piše: Al. B. / Avaz.ba

8.4.2020

Predsjednik Medžlisa IZ Višegrad Bilal Memišević reagirao je na informacije o pooštrenim kontrolama na ulazima u Višegrad te mjerama kojima se pokušava spriječiti širenje koronavirusa na prostor ove općine, u kojoj još nije registriran nijedan slučaj infekcije. Podsjetimo, zabrinutost pojedinih povratnika izazvale su preporuke da svi koji ovih dana dolaze u Višegrad ostanu na svojim imanjima i u svojim kućama. 

- Trebamo pustiti da krizni štab radi svoj posao. On je zadužen za zdravlje svih onih koji žive, dolaze ili prolaze kroz Višegrad. Nadam se da oni znaju šta je njihova obaveza i da će svojoj zadaći odgovoriti na najbolji mogući način. Kao što je i zadaća svih nas da damo najbolji mogući odgovor na ovaj izazov, ovo iskušenje koje je pred nama, da budemo na svom gruntu, svojoj djedovini i ispoštujemo preporuke uvaženog reisu–l-uleme, da svaki raspoloživi kvadratni metar svog posjeda zasadimo i zasijemo – kazao nam je Memišević.

Bilal Memišević. Arhiv

Neizvjesno je koliko će trajati iskušenje u kojem se trenutno nalazi BiH, ali i cijeli svijet, ali je izvjesno da će se posljedice dugo osjećati. Zbog toga je obaveza svih nas, poručuje Memišević, da se na najbolji mogući način pripremimo. Posebnu poruku on je uputio građanima koji žive na području FBiH, a vikende i ostale slobodne dane provode na svojim imanjima u RS i Višegradu.

- Ustrajte. Ne vidim ništa sporno da se evidentiraju oni koji dolaze u Višegrad i od toga ne trebamo praviti neku baška priču. Evidentiranje ko ulazi ili izlazi iz Višegrada - da, ali neka dodatna maltretiranja ne prihvatam. Podržavam svaki dolazak našeg čovjeka da zasadi i zasije sve ono što se ovog proljeća može u zemlju staviti, kako bismo ljeto, jesen i zimu dočekali što spremniji – ističe Bilal Memišević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.