SARAJEVO

I Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio izmjene Poslovnika: Nastavljaju rad online

Ne postoji nijedan opravdan razlog zbog kojeg zakonodavna vlast u narednom periodu ne bi trebala izvršavati svoju osnovnu funkciju

Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio je na današnjoj vanrednoj sjednici Odluku o dopunama Poslovnika o radu. Arhiv

Avaz.ba

8.4.2020

Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio je na današnjoj vanrednoj sjednici Odluku o dopunama Poslovnika o radu. 

Tim povodom, potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Aljoša Čampara pojasnio je da je usvajanjem Odluke o dopunama Poslovnika o radu omogućeno da se, u slučaju proglašenog stanja prirodne i druge nesreće, sjednice Doma naroda, Kolegija Doma naroda, klubova naroda i radnih tijela održavaju elektronskim putem.

Potpredsjedavajući Čampara istakao je da su usvojenim dopunama, bez obzira na izrečene mjere socijalnog distanciranja i samoizoliranja, ispunjeni uvjeti za redovno održavanje sjednica oba doma Parlamenta FBiH s obzirom na to da je i Predstavnički dom Parlamenta FBiH dan ranije usvojio dopune Poslovnika o radu, a koje se, također, odnose na održavanje online sjednica.

Čampara: Redovno održavati sjednice. Arhiv

- Ne postoji nijedan opravdan razlog zbog kojeg zakonodavna vlast u narednom periodu ne bi trebala izvršavati svoju osnovnu funkciju – funkciju donošenja zakona. Parlament Federacije BiH morat će redovno održavati sjednice i usvajati zakone koji će pomoći našim državljanima i bosanskohercegovačkoj privredi u borbi s negativnim posljedicama koronavirusa (Covid-19). Oporavak ekonomije mora nam svima, bez obzira bili dio vlasti ili opozicije, biti prioritet - izjavio je potpredsjedavajući Čampara. 

Zastupnicima i delegatima je poručio kako građani i privrednici, s punim pravom, sigurno neće imati razumijevanja za bilo kakvo politikantstvo jer posljedice koronavirusa (Covid-19) podjednako pogađaju sve građane i privrednike bez obzira na mjesto prebivališta ili sjedište privrednog subjekta, navodi se u saopćenju iz Čamparinog kabineta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.