ODLUKE

U Nedžarićima novi karantin, stiže 18 bh. državljana iz Londona

Direktor Studentskih domova Tarik Curić za "Avaz" je potvrdio ovu vijest

Studentski dom u Nedžarićima novi je karantin. Avaz

Piše: D. B / Avaz.ba

8.4.2020

Osim Studentskog doma na Bjelavama, Studentski centar u Nedžarićima novi je karantin za sve državljane koji doputuju iz inozemstva. Studenti su od jučer iseljevaju i to će trajati do petka. 

Dom u Nedžarićima pretvoren je u karantin jer se očekuje dolazak većeg broja državljana iz inozemstva, a Dom na Bjelavama jednostavno neće biti dovoljan da se svi smjeste.

Direktor Studentskih domova Tarik Curić za "Avaz" je potvrdio ovu vijest te kazao da je se očekuje 18 državljana iz Londona. 

- Očekujemo također iz Turske i Njemačke, ali je sve još neizvjesno. Pripremamo sve kapacitete koje imamo. Dakle, ostatak Bjelava i Nedžariće. Sve je spremno - kazao je Curić.

Curić: Sve je spremno. Avaz

Rješenjem Federalnog ministarstva zdravstva od 27. marta ove godine Studentski centar u Nedžarićima stavlja se u funkciju karantina osobama kojima je izrečena mjera ograničavanja kretanja, a koje su bile ili se sumnja da su bile u kontaktu s osobama koje imaju bolest Covid-19 izazvanu koronavirusom.

Ovom odlukom se na dispoziciju stavljaju svi uposlenici Studentskog centra na obavljanje poslova u skladu s Rješenjem Federalnog ministarstva zdravstva od 27. marta, a koji po potrebi posla nisu angažirani na svojim redovnim poslovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.