MOSTAR Usložnjeno epidemiološko stanje

Ukinute pres-konferencije, u izolaciji ljekari Arapović i Avdić

Bili su stalni učesnici obraćanja novinarima u ime Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona

M. Sm. / Avaz.ba

Arapović: Infektolog u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar

Foto: M. Smajkić


Nakon što je jučer obznanjeno da je u izolaciji Jurica Arapović, infektolog u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i član Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas nam je to isto potvrđeno i za doktora Nermina Avdića, direktora Zavoda za javno zdravstvo HNK i, također, člana Štaba.

Ljekari Arapović i Avdić bili su stalni učesnici pres-konferencija Kriznog štaba HNK, koje su se u Mostaru održavale svakog dana sa početkom u 13 sati.

No, danas je Krizni štab donio odluku kojom su, praktično, ukinute pres-konferencije, i to u trenutku kada je epidemiološko stanje, kako su naveli, usložnjeno. 

  •  Avdić: Direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK

    Avdić: Direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK

    Foto: M. Smajkić


- Novi model podrazumijeva kako će javnost i dalje imati sve potrebne informacije koje će biti plasirane redovnim saopćenjima, povremenim videoobraćanjem i drugim načinima komuniciranja - saopćili su iz Štaba.

Također, pojedini članovi Kriznog štaba bili su u dva navrata na sastanku sa Marinom Radišićem, načelnikom Čitluka, koji je pozitivan na koronavirus, ali je rečeno da su maksimalno ispoštovane predviđene mjere zaštite.

NA VRH

Podijeli članak na