SARAJEVO Na vanrednoj telefonskoj sjednici donesena odluka

Vijeće ministara BiH dozvolilo povratak bh. državljana iz Londona

Putnici koji će biti iskrcani na Aerodromu Sarajevo, obavezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine

Avaz.ba
08.04.2020 16:21

Aerodrom Sarajevo: Moguć let

Foto: Arhiv

Vijeće ministara BiH danas je na vanrednoj, telefonskoj sjednici donijelo odluku o privremenom otvaranju Međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika - Međunarodni aerodrom Sarajevo radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona.

Lista putnika bit će dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 9. aprila 2020. godine međunarodnim avionskim letom London - Sarajevo - Podgorica - Sarajevo - London.

Putnici koji će biti iskrcani na Aerodromu Sarajevo, obavezni su pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana SAD na relaciji Sarajevo - London.

Vijeće ministara BiH donijelo je i odluku o privremenom otvaranju Međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Sarajevo radi povratka državljana Kraljevine Švedske iz Bosne i Hercegovine.

Lista putnika bit će dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 10. aprila 2020. godine međunarodnim avionskim letom Sarajevo - Geteborg. Putnici koji će biti iskrcani na Međunarodnom aerodromu Geteborg Landveter, obavezni su, do ukrcavanja u avion, pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih.

NA VRH