DOBOJ-ISTOK

Općina s najviše vozača, a nema oboljelih od Covida-19

Ispred Doma zdravlja postavljen dezinfekcioni tunel

Husaković: Srazmjerno broju stanovnika, imamo najviše šofera u državi. H. Čalić

Piše: Avaz.ba

9.4.2020

U Doboj-Istoku, općini koja broji 12 hiljada stanovnika u pet naseljenih mjesta, nema oboljelih od Covida-19, tvrdi Mirsad Husaković, član Općinskog štaba CZ i uposlenik ovdašnjeg Doma zdravlja.  

Tri sumnjive osobe su testirane i dobile negativne nalaze. Trenutno se u izolaciji nalazi 115 osoba, a iz ljekarskog nadzora je izašlo oko 200 osoba.

Među 115 osoba u izolaciji je 45 vozača, skoro polovina, ali niko nije pozitivan na Covid-19. Srazmjerno broju stanovnika, općina Doboj-Istok ima najviše vozača u državi.

Mirsad Husaković. H. Čalić

- Ljudi vole ovaj posao, posebno mladi. Idu na teren, pa se vraćaju svojim porodicama, ali poštujući sve preventivne mjere. Osim velike prijevozničke firme DMDE, u Doboj-Istoku postoji još nekoliko manjih firmi koje zapošljavaju vozače. Ovi voze u BiH, ali i u brojnim zemljama Evrope i dobro zarađuju. Kad prođe vrijeme samoizolacije, odoše svojim putem - kaže Husaković i napominje da je sada najvažnije da u ovoj općini nema zaraženih.

Ispred Doma zdravlja u Doboj-Istoku, nakon Gračanice, firma “Kovan” iz Gračanice postavila dezinfekcioni tunel, za usposlenike i pacijente.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.