USPJEŠNA SARADNJA

Dragan Čović zahvalio ambasadoru Pingu na donaciji iz Kine

Još jedna potvrda dosljedne podrške i iskrenih prijateljskih odnosa između dvije zemlje

Čović i Ping: Prijateljski odnosi između dvije zemlje. Arhiv

Avaz.ba

9.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović i ambasador Kine u BiH Đi Ping istakli su da je međunarodna saradnja jedan od ključnih aspekata u zajedničkom prevazilaženju epidemije koronavirusa.  

Oni su u telefonskom razgovoru razmijenili informacije o stanju u vezi s koronavirusom u BiH i svijetu, govoreći o utjecaju na građane i privredu, kapacitetima i preduzetim mjerama radi stabilizacije zdravstvenih i ekonomskih sistema.

Osvrnuli su se na veliko iskustvo Kine u borbi s virusom, kao i na primijenjene mjere koje su se pokazale efikasnim u suzbijanju epidemije, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Čović i Đi razgovarali su o značajnoj donaciji Kine koja, sastojeći se od višestrukih respiratora i više hiljada maski, pomaže iznošenje zdravstvene krize i zaštitu svih onih koji su svakodnevno izloženi u nastojanjima spašavanja i zaštite života građana BiH. 

Predsjedavajući Čović izrazio je zahvalnost u svoje i u ime građana BiH na ovoj donaciji, za koju je rekao da predstavlja još jednu potvrdu dosljedne podrške te uspješne saradnje i iskrenih prijateljskih odnosa dvije zemlje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.