IZVJEŠTAJ

Pod nadzorom 4.979 osoba, bez infekcije koronavirusom u Maglaju, Olovu i Tešnju

Do danas je u ZDK testirano 350 osoba, od čega je njih 38 pozitivno na koronavirus

U stacionaru se nalazi sedam osoba. Arhiv

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

9.4.2020

Trenutno je na području Zeničko-dobojskog kantona 4.979 osoba pod zdravstvenim nadzorom, što je manje nego prethodnih dana, pa je evidentan trend opadanja broja osoba koje se nalaze pod nadzorom, podaci su Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Najviše njih je i dalje u Zenici, i to 1.792, više nego jučer, a najmanje ih je u Usori, i to pet osoba. 

Kada se radi o testiranjima, do danas je u ovom kantonu testirano 350 osoba, od čega je njih 38 pozitivno na infekciju koronavirusa.

Najviše testiranih je u Zenici, 220 osoba, a najmanje u Varešu, dvije osobe. Na području Zeničko-dobojskog kantona nijedan slučaj infekcije koronavirusom ne bilježe Maglaj, Olovo i Vareš, dok je najviše inficiranih bilo u Zenici, i to 18 osoba.

Testirano 350 osoba. Arhiv

Trenutno se na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica nalazi 14 osoba, a sedam ih je smješteno u izolatoriju stacionar, a nema osoba koje su na respiratoru.

Klasteri na području ZDK su u Tešnju, Zavidovićima, Zenici, Kaknju i Žepču.

Kada se radi o izrečenim mjerama samoizolacije, ukupno je izdato 1.455 rješenja, od kojeg broja je istekao 931. Tri osobe su sankcionirane zbog nepoštivanja ove mjere.

Valja istaći da su zabilježeni i slučajevi sankcioniranja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina koje nisu poštovale mjeru zabrane kretanja, i to dvije osobe. Također, 11 osoba sankcionirano je za vrijeme policijskog sata zato što nisu poštovale ovu mjeru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.