NOVA ODLUKA

Neum: Ko nije testiran na koronavirus, ne može doći ni ostati

Osobama kojima je izrečena samoizolacija u drugim općinama i gradovima, zabranjen boravak na području ove općine

Neum. Avaz

Avaz.ba

9.4.2020

Štab civilne zaštite općine Neum donio je odluku da će osobama kojima je izrečena samoizolacija u drugim općinama i gradovima, kao i onima bez odgovarajućeg testa na koronavirus, biti zabranjen boravak na području ove općine.

Prema ovoj novoj odluci, sve osobe koje nemaju prebivalište na području Neuma, a borave u ovoj općini, imaju obavezu da se hitno jave u općinski ured Civilne zaštite na telefonski broj 121, a po potrebi i ličnim dolaskom radi evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa u vezi sa stanjem nepogode na području Neuma.


Neum. Avaz

Ovim osobama bit će odobren boravak na području općine Neum samo ukoliko prilože rezultate testiranja na koronavirus ne starije od 48 sati u odnosu na sat prijave uredu Civilne zaštite Neum. 

Također, osobe koje nemaju prebivalište na području Neuma, a planiraju boraviti u ovoj općini duže od 12 sati ili duže od početka policijskog sata, obavezne su javiti se Civilnoj zaštiti.

Dakle, osobama kojima je u drugim općinama i gradovima određena zaštitna mjera samoizolacije, kao i osobama bez odgovarajućeg testa na koronavirus, bit će zabranjen boravak na području općine Neum.

Štab civilne zaštite općine Neum donio je još jednu odluku kojom se zabranjuje izvođenje zemljano-građevinskih radova na području ove općine, izuzev radova na magistralnoj cesti M 17.3. Neum - Stolac. Ova odluka primjenjivat će se od 13. aprila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.