ODLUKE

Ministarstvo civilnih poslova BiH: Poseban režim rada sa strankama

Ovlašteni službenik će tokom radnog dana moći zakazati termin za stranku u periodu od 10 do 13 sati

Ministarstvo civilnih poslova izdalo saopćenje. Agencije

Avaz.ba

9.4.2020

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine donijelo je danas odluku o posebnom režimu rada sa strankama u području državljanstava i putnih isprava

Naime, kako navode u saopćenju, rad Sektor za državljanstvo u narednom periodu sa strankama će funkcionirati na drugačiji način. Stranke će putem telefonskog broja 033/492 558, 033/492 562 i 033/492 564 moći zatražiti termin dolaska u prostorije Ministarstva zbog slučajeva koji hitno moraju biti riješeni, a koji se odnose na postupke:

Zbog koronavirusa uvedene nove mjere. Ilustracija

- Odricanja od bh. državljanstva, izdavanja službenih putnih isprava, revizije državljanstva, preuzimanja ranije završenih rješenja o odricanju od bh. državljanstva, potvrda o oduzimanju bh. putne isprave, prethodno izdate službene putne isprave.

Ovlašteni službenik će tokom radnog dana moći zakazati termin za stranku u periodu od 10 do 13 sati.

Također navode da stranka u prostorije Ministarstva ne može ući bez zaštitne opreme i obavezna je prilikom ulaska u kancelariju izvršiti dezinfekciju ruku, a zadržavanje u prostorijama Ministarstva treba da bude što kraće.

Navedeni režim rada odnosi se isključivo na stranke koje žurno treba da riješe svoj predmet i čije ostvarivanje prava zahtijeva žurnost u postupanju Ministarstva. Stranke ne mogu samoinicijativno dolaziti u prostorije Ministarstva, u kojima se obavljaju poslovi Sektora za državljanstvo i putne isprave. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.