SAMO NAPRIJED

Život ne smije stati: Poljoprivrednici na njivama, neimari na gradilištima...

Zato se danas mora uzeti motika, mistrija, olovka u šake pa naprijed

Građevinari na gradilištima uz preventivne mjere. H. Čalić

Piše: H. Č. / Avaz.ba

10.4.2020

Kad opasni virus Covid-19 bude bio jučer, nama je živjeti i dalje. Život ne smije stati. Zato se danas mora uzeti motika, mistrija, olovka u šake pa naprijed. Takvih primjera ima skoro na svakom pedlju kugle zemaljske. U inat koronavirusu. 

Građevinari ne staju, oni su na svojim bauštelama bili cijelu zimu pa u proljeće samo nastavili rad. Poštivajući propisane mjere zaštite, grade stambene, ali i privatne kuće. Slike vrijednih neimara stižu iz Gračanice, Tuzle, Doboja... Betonare rade punom parom...

Uposlenici HO "Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus" iz Doboj-Istoka u projektu “Solidarna ekonomija” završili su jučer sjetvu krompira u selu Pale kod Srebrenice. Krompir su zasijali na 20 dunuma, a kad rodi, dobro će im doći za centralnu kuhinju u Prihvatnom centru Duje. Dvije trećine posla obavljeno je mehanizacijom.


Sjetva krompira u "MFS-Emmaus" kod Srebrenice. H. Čalić

Na području Gračanice, asfaltirano je nekoliko putnih pravaca, posljednji u najudaljenijem selu Prijekom Brdu. Sanirana je dionica puta Prijeko Brdo - Trnovci, a vrijednost radova iznosi 27.000 maraka. Radi se o poslu iz 2019. godine, koji se nije mogao obaviti zbog zauzetosti građevinskih kompanija.

Učenicima jeste dosadno među četiri zida, ali i oni imaju svoje obaveze, u toku je online nastava. Mora se savladati gradivo i završiti školska godina. Onako kako se može u vrijeme koje niko predvidjeti nije mogao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.